На колір і смак товариш не всяк

Холодний літній день… Вихідний… Тільки що, повернулася з кав'ярні, де мило та невимушено, за чашкою кави бесідувала з подругою, — раптом усвідомлюєш, що ще цілий день попереду. Як же його прекрасно завершити? Ти мимоволі підходиш до полички з давно недоторканими книгами і виймаєш ту, до якої лежить серце. Через хвилину, закутавшись в теплу постіль поринаєш в нове життя.
Особисто мені ця картина здається більш реалістичною ніж та, де домогосподарка, поставивши варити суп, в одній руці тримає пилосос, в іншій — книгу.
Серед деяких вільнодумців існує чітка позиція стосовно жіночих романів. Нещодавно, один мій знайомий стверджував: «жіночі романи створені лише для домогосподарок та для жінок не далекого розуму». Дехто переконаний, що написання жіночого роману дуже вигідний бізнес, адже бідолашні жінки, в яких недостача обистого життя, потенційно найкращі покупці. Особливо це стало непокоїти після того, як авторка скандальної трилогії «50 відтінків сірого» Є.Л. Джеймс, увійшла до трійки найбагатших знаменитостей 2013 року, за версією авторитетного видання Forbes. Хтось вщент критикує романи, так як їх зараз величезна кількість, в багатьох з них- багато ляпів, сюжет «плаксивий і наївний». Чого тільки вартий той факт, що вчені довели: «жіночі романи мають на жінку поганий вплив, руйнують її особисте життя „
На колір і смак товариш не всяк. Проте, моя думка стосовно цього буде такою:
У той самий холодний день, серед таких творів, як “Злочин і кара», «Старий і море», «Майстер і Маргарита», в руки, цілком можливо, попаде роман Сисілії Ахерн...
Знаєте чому це буде саме він? Тому що, в ньому увага приділяється не важливим політичним проблемам, загадкам і таємницям детектива, великим філософським міркуванням та висвітленню високих цінностей, а лише жіночій істоті. Не всі любовні романи належать до бульварної літератури, серед них давно вже є твори, які стали класикою. Якщо письменник, окрім любовної лінії добавить майстерно та вміло описані картини природи, цікаві історії та надасть героям неоднозначного та сильного характеру, — твір стане насиченим та охопить більшу аудиторію. І хоч, якою вже сухою, мільйони раз перевиданою вже стала ця тема, для жінок подібні твори діють заспокійливо, наче бальзам на душу, вони на час забувають про соціальні та побутові проблеми, відчуваючи себе більш комфортно та безпечно в атмосфері, створеній за читанням даної книги. Саме в цьому і успіх жіночого роману, легкості та невимушеності, в розумінні нас.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте