Cherchez la femme

“Краса потребує жертв” — надзвичайно популярна фраза, яку знає та дотримується майже вся прекрасна половина. Причому кожна жінка трактує її по-своєму, дехто в зміст слова “жертва” вкладає поняття “ гроші”, дехто-“час”, але чи можна сказати, що цією “жертвою” може стати саме здоров’я? Однозначно-ні! Як жаль, що багато жінок на своєму прикладі доводять протилежне.
    Все б нічого, якби це явище не набувало широкого розмаху, і не поставало ще різкіше. Починаючи, звичайними щоденними укладками, які псують структуру волосся-закінчуючи, хворобами.
    Нинішнє жіноче взуття настільки не зручне та не пристосоване для повноцінної ходьби, що іноді складається враження, що скоро стопи панянок будуть видозмінюватися, як за давнім китайським звичаєм “лотосової ніжки”. Досить згадати, той абсурд з перев’язування ніг бинтами, для того, щоб стопа виглядала мініатюрною. Нинішній ринок пропонує величезний вибір взуття, і майже кожне — на 15 см. каблуку. Жінці, яка не носить підбори, в якої плоскостопість або інші вроджені вади ноги, для того, щоб підібрати собі підходящі туфлі, потрібно потратити цілий день в пошуках альтернативного варіанту. Попит породжує пропозицію, тому, магазини представляють ті товари, які користуються популярністю. Головне, щоб на наших пристосованих дорогах, каблук випадково не застряг в щілинні бруківки.
   Краса-поняття дуже спірне, головне наблизити свій вигляд до ідеального. Чи мало, усвідомлюють свою недосконалість перед красунями, що постають в екранах телевізора і прагнуть в будь-який спосіб щось в собі змінити. І якщо раніше, приділяли увагу народній медицині, то зараз схиляються до штучних методів. Як наслідок молоді дівчата комплексують, хворіють на анорексію та булемію. Хвороби, зародження яких, відбувається на психологічному рівні, виліковуються дуже важко, адже це- замкнутий круг. Дорослі – в бажанні попередити старість часто звертається до послугів хірурга. Причому, які гарантії, що операція пройде успішно? Ось вже майже півтори місяці, як настала осінь, а дехто до цих пір не зміг розпрощатися з теплою погодою.
    Не встигла моя подруга встати з лікарняного ліжка, як замість проблем з нирками виявили підозру на гайморит. А найгірше, що в цей період хворіє чи не кожна друга.
    А все чому? В ім’я краси, яка вимагає великих жертв. Безсумнівно, немає виправдання для тих, хто за собою не слідкує, але ніколи не слід перегинати палку. Красиво — виглядати здоровою, впевненою і гордо прийняти першу морщину, як знак мудрості.

2 коментарі

Галина Маслак
Ніхто ж нікого не змушує. Це особистий вибір кожної дівчини. Якщо дівчата самі ж вимагають 15-сантиметрові шпильки, які претензії?
Марина Доскалюк
Звичайно, змушувати ніхто нікого не буде. Проте, у всіх європейських країнах дівчата/ жінки надають перевагу, в першу чергу-комфорту. У нас- це суцільне поклоніння моді, не більше і не менше. Тим паче, у нас не ті умови. Дороги далеко не ідеальні та й приводу, щоб щодня носити підбори немає.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте